Multiculturalismul clujean și activități interculturale cu specific basarabean și bucovinean


Trăim decenii de istorie măreață și nici nu conștientizăm. După modelul FYROM, sub ochii noştri ignoranţi se naşte poporul moldovenesc. Popor independent de România, dar 100% servil faţă de ruşi. Exact la fel, sârbii au inventat poporul vlah vorbitor de limbă vlahă. Soluţia e adoptarea de către România a poziţiei pe care o are Grecia faţă de FYROM şi anume interzicerea folosirii oficiale de către RM a denumirii Moldova şi etnonimului moldovean. Observăm că toţi imbecilii şi răuvoitorii deja vorbesc despre o ţară numită Moldova şi ignoră denumirea de la ONU Republica Moldova.

La Suceava, gaşca de inculţi ai lui Flutur prosteşte lumea zi lumină cu Bucovina şi bucovinismul bolând, care preamăreşte slugărnicia faţă de austrieci, dar se mândreşte cu mânăstirile din Bucovina ridicate de Muşatini şi umblă peste tot cu mândrul voievod bucovinean Ştefan cel Mare.

La Timişoara, o mână de idioţi o ard cu regionalizarea şi desprinderea Banatului de Bucureşti. Partea greţoasă nu e regionalizarea economică, ci faptul că se inventează un popor bănăţean „violet”, evident superior poporului român, dar servil faţă de Ungaria, Austria şi Serbia. Nu ştiu ce şansă de reuşită ar avea asemenea demers, avănd în vedere că românii din Banat au fost printre cei mai înfocaţi susţinători ai Marii Uniri.

Profitând de bursele primite de la statul român fără nicio formă de control, în România s-au pripăşit zeci de mii de elemente care intră în categoria mancurţilor. Ei au studiat şi studiază pe banii românilor. Planul cu formarea poporului moldovenesc a ajuns în faza afirmării valorilor şi tradiţiilor minorităţii basarabene. Următorul pas, pe care îl anticipa foarte bine tadjikul cu nume românesc Pascaru Nicolae, este cererea de locuri în Parlamentul României pentru minoritatea moldovenească.

Vârful de lance în România al acestei mişcări este bâcota maldavnistă GIB. Are sediul la Cluj-Napoca şi organizează pe banii Primăriei şi Consiliului local Cluj-Napoca o serie de festivaluri în care promovează diferenţele dintre români, basarabeni şi bucovineni. Pentru ei, deja, diferenţa român-moldovean e prea mică. E nevoie de trei etnii: română, basarabeană şi bucovineană. De ce? Simplu. Ei organizează pe lângă Festivalul Basarabia şi Festivalul Bucovina.

Minoritatea basarabeană de la Cluj-Napoca îşi afirmă valorile şi tradiţiile şi prin parteneriatul cu saitul moldovenii.md. Dacă sunt unii care încă mai cred că tot ce se întâmplă nu e coordonat, se înşeală amarnic. Maldavanii pur și simplu fac ce vor, își fac studiile pe banii românilor, sunt finanțați de statul român pentru o grămadă de porcării și sugrumă românismul celor din RM care doresc să se integreze în societatea românescă și să poată fi români în Republica Moldova. Românii din RM ce fac în acest timp? Stau la coada vacii, muncesc la Moscova sau în Italia, ori tac lași, lăsând mancurții coordonați de serviciile rusești, mari prieteni cu bozgorenii lui Barna, să facă tot ce li se ordonă pe teritoriul vechii Românii.

Pentru a vă ilustra cât mai fidel halul în care acționează total nestingherit PE BANII ROMÂNIEI cuibul de maldavani ostili pripășiți la Cluj-Napoca, vă redau comunicatul pe care l-a trimis presei GIB când a organizat Festivalul Bucovina. Ce treabă au niște mancurți cu Bucovina? Simplu. Ochesc doi iepuri dintr-o lovitură: fac o acțiune în urma căreia sifonează ceva bani și arată clujenilor multiculturali ce mari difrențe sunt între români, basarabeni și bucovineni.

Sublinierile sunt evidente. Nu mai ai nimic de comentat, doar te gândești cum de cei de la GIB încă mai funcționează în România și nu sunt deja expulzați. Porcăria asta a fost în noiembrie. În decembrie, exact pe 1, o mancurtă din aceeași organizație a scris textul de mai jos.

În România, dacă spui ceva despre evrei sau holocaust ești terminat, exclus de peste tot, dar dacă te piși pe istoria și eroii românilor, ești finanțat de la bugetul de stat, ți se dă bursă, iar primăriile îți sponsorizează festivalurile.

Soluția pentru ca texte ca acesta al duduii Brânză să nu mai apară și ca bâcotele de maldavani ostili aflați în solda Moscovei să nu mai aibă parte de finanțare și condiții propice pentru clocirea maldavnismului este următoarea: orice tânăr din RM care vine la studii în România, fie la liceu, fie la facultate ocupă un loc de etnic român, drept urmare, el va semna un contract foarte clar cu statul român. În acest contract va fi stipulat ca pe perioada studiilor, în momentul în care a intrat în vreo bâcotă de maldavani ostilă statului român, are o atitudine antiromânească, a scris lucruri defăimătoare la adresa României, a jignit românii și multe altele descrise pe acest sait, automat el va pierde calitatea de bursier al statului român, cetățenia română îi va fi ridicată sau dacă nu o are procesul de obținere îi va fi blocat și va fi expulzat din România în cel mai scurt timp, iar apoi să i se interzică accesul pe teritoriul României pentru o perioadă de 10 ani.

Dacă nu-i convin aceste condiții, atunci nu va mai face școală pe banii românilor, nu va mai avea o săptămână gratis în tabăra de împerechere de la Sulina în august în fiecare an, nu va mai primi bursă de la statul român și nici loc gratis în căminele studențești românești. Și nicioadată în căminele românești să nu fie cazați într-o cameră de patru persoane, patru studenți din RM, ci doi din România și doi din RM. Cazarea studenților din RM în cămine de străini cu africani și arabi este o mare tâmpenie și trebuie stopată imediat.

Pledez pentru egalitate între etnicii români din afara granițelor și românii din România în ceea ce privește studiile. Adică un tânăr de la Chișinău care face studii la Iași să beneficieze de aceleași drepturi și obligații ca un tânăr de la Suceava care își face studiile tot la Iași.

Concluzie: Dacă statul român nu întreprinde nimic, actualul sistem de burse acordate tinerilor din RM se va finaliza prin crearea minorității maldavnești în România, care este una foarte apropiată sufletește de cea maghiară.

7 responses to “Multiculturalismul clujean și activități interculturale cu specific basarabean și bucovinean

  1. Sa-i beliti sula la toti moldovenii si basarabenii din Republica Moldova .

  2. Ești conștient că ai făcut un dezacord demn de un film precum Filantropica, nu-i așa, Vlad de Suceava…?
    Dar nu ești nimic decît un maldavan mancurt și răpănos. Apropo, de ce minți că ești din Suceava? Ai mai lăsat două comentarii, și avînd în vedere faptul că ești un cretin agramat, este absolut irefutabil faptul că ești un gunoi din RM. Pe lîngă faptul că ai un abonament prost de la moldtelecom, lucru ușor de verificat.

  3. Un nene de treaba

    „Concluzie: Dacă statul român nu întreprinde nimic, actualul sistem de burse acordate tinerilor din RM se va finaliza prin crearea minorității maldavnești în România, care este una foarte apropiată sufletește de cea maghiară.”

    Sunt apropiate sufleteste pt. ca ambele au fost parasutate pe-aici din stepele Asiatice si vorba aia „poti sa scoti maimuta din jungla, dar nu poti sa scoti jungla din maimuta”.

  4. http://moldovenii.md/md/section/515 Asa arata sectiunea partenerilor de pe cacatul de site.
    Cand a fost facut print screen-ul de mai sus nu se spune in articol, dar se merge pe ideea de dezinformare sau se foloseste o informatie veche doar ca sa nu zica lumea ca autorul nu are argumente in sustinerea ideii sale.

    Care totusi este ideea articolului … Nu am inteles, si-mi pare rau.
    Daca autorul vorbeste in cunostinta de cauza atunci as astepta sa vina cu propuneri, plan de actiuni, o masa rotunda la care sa se discute „problema abordata”.

    Ar fi mai bine sa nu ne ascundem dupa un articol dar sa dam dovada de initiativa.
    Ar fi bine sa nu acuzam in stanga si-n dreapta dar sa venim cu solutii.
    Ar fi bine sa nu injuram si sa numim toti basarabenii care se afla la studii in Romania cu acelasi cuvant – „bâcotă”.

    Eu m-am informat si pot sa zic cu siguranta ca Catalina Branza nu este membru Gib.Voi cei fara argumente …mai aveti ceva a spune ?

  5. Un nene de treaba

    @Nicolai, adevaratii basarabeni (adica romani) fac azi frigul prin Siberia sau au fost macelariti sau refugiati la noi. Putini romani au ramas acolo, si tot respectul pentru cei care isi pastreaza identitatea. Dar, actualmente, Basarabia e populata in mare majoritate de corcituri cu mutre diforme, rezultate din violurile colonistilor parasutati acolo din cine stie ce stepe asiatice, asemenea maghiarilor. Adica o combinatie nereusita de europeni si nomazi asiatici (turci, gagauzi, tatari, baskiri etc). Nu ma mira ca au 2 fetze si-si aleg identitatea dupa cum bate vantul.

Lasă un comentariu